06 30 88 00 84 info@wenerdakbedekking.nl
We hebben het dak van deze villa stevig aangepakt. Het voormalige losliggend-geballast daksysteem is compleet gesloopt tot op het dakbeschot en afgevoerd.
Het oude dakbeschot bestond uit stroplaten, voor het daksysteem wat wij wilden toepassen was dat niet te handhaven dus hebben we het complete bovendak voorzien van 18mm dikke Underlayment platen welke bevestigd zijn aan de balklaag.
Ook hebben we de dakranden rondom verhoogd met 80mm om voldoende hoogte te houden aan de dakranden.
Verder hebben we op het nieuwe houten dakbeschot een PE dampremmer aangebracht en het dak helemaal geisoleërd.
Er is rondom de dakranden PIR isolatie aangebracht met een dikte van 80mm, en de rest van het dak met maar liefst PIR 160mm!
Zowel de laagbouwen als de bovendaken zijn voorzien van een 2-laags bitumineus dakbedekkingssysteem uitgevoerd met een witte gemineraliseerde toplaag.
De keuze voor deze toplaag is gebaseerd om de temperatuur in de villa te verlagen en met het oog op de toekomst omdat deze woning wordt voorzien van zonnepanelen.
Het is nu wachten op de Colorcoat Plastisol afdekkappen in de kleur Antracit om de rand volledig af te kunnen werken, en een nieuwe geïsoleerde lichtkoepel met openingsfunctie dan kan dit dak opgeleverd worden.