06 30 88 00 84 info@wenerdakbedekking.nl

DAKONDERHOUD

Dakonderhoud

Dakonderhoud is erg belangrijk, toch wordt het onderhoud van het dak door veel woningeigenaren vergeten of jaren uitgesteld. Op zich wel begrijpelijk, want waarom zou je dakonderhoud laten uitvoeren als er niks lekt?

Er zijn verschillende redenen om uw dak goed te laten onderhouden door een specialist.Een slecht onderhouden dak kan opeens gaan lekken en zelfs door een versnelt proces aan vervanging toe zijn. Beide brengen een hoop kosten met zich mee. Als je regelmatig dakonderhoud laat uitvoeren voorkom je deze onverwachte kosten.

Tijdens het laten onderhouden van je dak wordt er ook direct geïnspecteerd waardoor je precies weet wat er aan het dak mankeert. Toekomstige kostenposten worden dan ook direct in kaart gebracht zodat je rekening kan houden met deze toekomstige kosten.

Het dak regelmatig laten inspecteren en onderhouden door specialisten zorgt ervoor dat de levensduur van het dak wordt verlengd. Een goed onderhouden dak gaat nou eenmaal langer mee. Dit komt ook omdat tijdens inspecties vaak problemen naar boven komen die anders te laat gesignaleerd worden. Deze problemen kunnen direct verholpen worden, voordat het blijvende schade aan het dak veroorzaakt.

Onderhouden van een plat dak

Als we het hebben over dakonderhoud dan spreken we al snel over schuine of platte daken. Een plat dak onderhouden is namelijk totaal onders dan een schuin dak. Dit komt omdat schuine daken vaak dakpannen als dakbedekking hebben, terwijl platte daken vaak bitumen als dakbedekking hebben.

Zowel bitumineuze dakbedekking als kunststof dakbedekking heeft echt het nodige onderhoud nodig. Vooral kunststof dakbedekking. Laat je dit niet onderhouden dan kunnen er o.a. scheurtjes en gaatjes in het materiaal ontstaan.

Als je een plat dak hebt is het dus verstandig om regelmatig een dakdekker in te schakelen voor het laten onderhouden van je dak om problemen te voorkomen. De scheurtjes en gaatjes die kunnen ontstaan bij achterstallig onderhoud kunnen leiden tot lekkages in het dak.

Ook is water op uw dak niet goed voor de dakbedekking. Dit zal in de loop der jaren problemen gaan opleveren bij de naden. Daarom worden daken altijd op afschot gelegd.

Kijkt u niet naar uw dak om dan lopen de kosten al snel flink op i.v.m. achterstallig onderhoud van uw platdak.

Contact

Wener Dakbedekking
Ryan L. Wener
Voltweg 15 a
4631 SR  Hoogerheide

 info@nullwenerdakbedekking.nl

06 30 88 00 84

KVK: 72731621